tisdag 5 juni 2012

En lång mening utan särskild vikt eller mening

En tanke som slår mig är att OM en viss australiensare, när han utlämnats till Sverige, åtalas och döms för våldtäkt eller sexuellt övergrepp och istället för att avtjäna sitt straff utlämnas till en stor stat i väst som för honom till ett fängelse på ön Kuba och därstädes torteras på ett vidrigt sätt så är det ungefär den typ av straff som många anser att den typen av brott skall bestraffas med.


7 kommentarer:

  1. Lakoniskt betänkande av det hela. Men de, (till exempel Borgström) som inte tänker på "det hela" vet faktiskt inte vad de gör. En ynka sexuell förseelse för att fånga en karl - som visserligen satt krokben för sig själv, men som också betytt mycket för den fria information som vissa delar av USA, militär, CIA, m.fl. gärna vill kastrera honom för. Så än ska vi inte tiga om Assange.

    SvaraRadera
  2. Om Assange måste vi prata, men jag levde i (van-?)föreställningen om att Storbritannien var en ännu intimare samarbetspartner med det stora landet i väster. Så jag lutar nog mer åt att australiensaren inte vill förhöras och eventuellt åtalas för det han eventuellt gjort sig skyldig till när det kommer till umgänget med två kvinnor i Sverige.

    I de vindlande trådar som diskuterar konspirationer och Sverige tycker jag mig uppfatta en kvinnosyn som gör mig mörkrädd.

    Tror att australiensaren vare sig är ett geni eller ett helgon, endast en människa. Men det är ju inte så lite komplext att vara i en svart/vit värld som behöver renodlade hjältar och skurkar. Men som opinionsbildning är det intressant: Distansera australiensaren från organisationen, utmåla det som en konspiration genom att svartmåla de som anmält och landet som begärt utlämningen samt flytta fokus från orsaken till begäran om utlämning till de formella grunderna för utlämningen.

    Men det kanske är fel på mig.

    SvaraRadera
  3. Jag anar att vi har lite olika syn på det här. Straffa honom gärna för det han eventuellt faktiskt begått för lagstridigt sexuellt missbruk. Men se till att han inte är utsatt för en utlämnings-komplott som alla, någotsånär medvetna om amerikanska politiska megafoner och bakslug underrättelseverksamhet, kan inse är kopplad till hans verksamhet. En verksamhet han genomför med en massa andra driftiga människor. (Och nej, jag har inga hjältar av det här slaget. Och jag beblandar mig inte med "vindlande trådar").

    SvaraRadera
  4. De vindlande trådarna har jag givit upp - Spilld möda!
    Tankar om komplott likaså.

    SvaraRadera
  5. Bara så där en passant - du läste kanske Naomi Kleins inlägg? Med all respekt, men nu envisas jag lite, och hoppas det går an, annars får du väl stryka kommentaren. Men det här säger ändå något:

    Those calling for Julian Assange's criminalization include:

    1. Rep. Candice Miller
    2. Jonah Goldberg, Journalist
    3. Christian Whiton, Journalist
    4. Bill O'Reilly, Fox News Journalist
    5. Sarah Palin, Member of the Republican Party, former candidate
    6. Mike Huckabee, Politician
    8. Prof. Tom Flanagan
    9. Rep. Peter King
    10. Tony Shaffer
    11. Rick Santorum
    12. Rep. Dan Lugren
    13. Jeffrey T. Kuhner, Journalist The Washington Times
    14. Rep. Virginia Foxx
    15. Sen. Kit Bond, Vice Chairman of the Senate Intelligence Committee
    16. Sen. Joe Liberman
    17. Sen. Charles Schumer
    18. Marc Thiessen, Columnist

    från
    http://portland.indymedia.org/en/2010/12/404605.shtml

    SvaraRadera
  6. Nå, rensar endast bort rasistiska/antisemitiska kommentarer.

    Naomi Klein är en mycket framgångsrik författare som har blivit förmögen på sitt författarskap och uppnått kultstatus, precis som Paulo Coelho. Fast jag tror att Coelho är medveten om att han är en skönlitterär författare.

    Jag antar att listan över personer ovan inte handlar om huruvida han skall utlämnas till Sverige för att höras om de polisanmälda sexuella övergreppen, utan om något annat, som exv Wikileaks.

    SvaraRadera
  7. Jag bryr mig inte så mycket om hur Klein karakteriseras, just nu bara att hon skrev en bra artikel angående Assange.

    Och det är klart att du har rätt angående listan: Men den ingår trots allt i the big picture. Den om den goda ärkereaktionära viljan att tysta ned Wikileaks, och förstöra verksamheten frö Assange och andra.

    F.ö. är ju Wikidokumentet om hur amerikanska soldater helt väck och autistiskt skjuter på civila, som om de går i sömnen, en av de mest provocerande läckorna. Men det där vet du ju. Jag är inte pedagog. Hej.

    SvaraRadera